13. april 2016

Dansani åbner konceptbutik i Lyngby

Den sønderjyske badeværelseskoncern Dansani åbner konceptbutik med komplette badeværelsesløsninger centralt i Kgs. Lyngby. Ifølge direktøren er der tale om et nødvendigt skridt.

Torsdag d. 19. maj slår Dansani dørene op til Dansani Bathroom Store på Lyngby Hovedgade i Kgs. Lyngby. Butikken, der er på 450 kvadratmeter i to plan, vil byde på professionel rådgivning og komplette badeværelsesløsninger - fra møbler og fliser til toiletter, armaturer og belysning, der kan tåle det fugtige miljø i et badeværelse.

Dansani har hidtil alene solgt designermøbler til badeværelset gennem grossister og installatører, og i koncernens optik er der tale om et stort, men helt nødvendigt skridt:

- For 10 år siden var der over 50 grossistejede showrooms dedikeret til badeværelser i Danmark. I dag findes der kun få, installatørejede butikker. Det betyder, at man som forbruger i høj grad mangler den professionelle rådgivning og oplevelsen af de fysiske produkter, som man får i en butik. Det betyder også, at vi har mistet nogle afgørende udstillingsvinduer for vores produkter, og begge dele ønsker vi at rette op på med åbningen af Dansani Bathroom Store, siger administrerende direktør Carsten Friis.


Hul i markedet

Butikken vil byde på alt, hvad der skal til for at udstyre komplette badeværelser, og herudover vil man som kunde kunne få professionel rådgivning fra designrådgivere med lang erfaring fra badeværelsesbranchen.

Hvor det typiske købsmønster tidligere var, at man som kunde henvendte sig til sin lokale VVS-installatør, som klarede resten, er nettet i dag førstevalget for mange forbrugere. Men kun de færreste afslutter deres køb på nettet.

- Otte ud af 10 kunder starter deres søgning på nettet, men størstedelen ønsker at afslutte købet i en fysisk butik, hvor man kan få professionel rådgivning. Der er trods alt ofte tale om hjemmets dyreste rum, så de meget få fysiske butikker udgør reelt et hul i markedet. Samtidig mener vi, at badeværelset fortjener samme opmærksomhed, som man i mange år har givet køkkenet, og vi ønsker at løfte niveauet for, hvad man kan forvente af en badbutik, siger Carsten Friis.


Rette lokation

Dansani Bathroom Store bliver placeret i et område af Kgs. Lyngby, der er kendt for sit store udvalg af bolig- og køkkenbutikker samt en levendedetailhandel.

- Det har været vigtigt for os at finde den rette lokation, hvor vi når ud til at større, købekraftigt publikum og samtidig får placeret os i et område, der i forvejen tiltrækker kunder, som er på udkig efter inspiration til boligen. Her er Kgs. Lyngby helt perfekt, da butikken vil kunne tiltrække kunder fra hele København og Nordsjælland, siger Carsten Friis.

 

Faktak om Dansani Bathroom Store

Dansani Bathroom Store får adresse på Lyngby Hovedgade 61 i Kgs. Lyngby. Butikken er på 450 kvadratmeter i to etager og tilbyder gennemtænkte badeværelsesløsninger og professionel rådgivning fra butikkens designrådgivere.


Leverandører

Ud over Dansanis eget sortiment inden for badeværelsesmøbler, belysning og bruseafskærming, vil Dansani Bathroom Store føre et stort udvalg af øvrigt badeværelsesudstyr så som armaturer, toiletter, badekar og fliser .

Blandt leverandørerne er Hans Grohe, Vola, Kriss, Unidrain, Duravit, Viega og Fliseuniverset.

Også når det gælder accessories og livsstilsprodukter til badeværelset vil butikken være veludstyret med produkter fra blandt andet Menu, Aquanova, Tine K, Badeanstalten og Nordicform.


Samarbejde med Installatører

Dansani Bathroom Store vil ikke have egne installatører tilknyttet. I stedet vil Dansani samarbejde med de mange installatører, koncernen i dag er leverandør til, lige som installatørerne vil kunne henvise kunder til Dansani Bathroom Store og benytte butikken som showroom.

Herudover vil butikken også henvende sig til bygherrer og arkitekter, der søger løsninger til større byggerier.

Dansani, der udvikler og markedsfører produkter til badeværelset, er etableret i 1983 og har hovedsæde i

Haderslev. Dansani har datterselskaber i England, Holland, Tyskland, Norge og Sverige og henter over 80 procent af omsætningen i udlandet.