Få styr på badeværelset

Slip af med rod, støv og snavs. Gør det nemt at holde badeværelset pænt og rent.

Kender du det?

Der skulle egentlig bare stå en pyntesæbe og glaskrukken med neglelak på hylden, men pludselig har de fået selskab af dåsen med hårlak, tandpastatuben og posen med vatpinde. Og bordpladen, der ellers kun var beregnet til sæbedispenseren og minibregnen i hjørnet, flyder over med alt fra vatrondeller og neglefile til føntørreren, som altid ender med at ligge fremme.

Og det hele suger bare støv til sig, mens man går og tager sig sammen til at gøre rent, fordi det kræver en større oprydning først.

Hvis det er noget, som også sker hjemme hos dig, er der hjælp at hente. Her kan du finde inspiration i en række nemme tips og tricks til at holde orden på badeværelset og gøre det nemt at gøre rent.

Brug skabe og skuffer

Sørg for at have rigeligt med skabs- og skuffeplads, så du kan holde badeværelsestingene inde og støvet ude. Har du ikke plads til et traditionelt højskab, kan du altid være kreativ og lege med at finde plads til overskabe på utraditionelle steder.

 

Hold orden i skufferne

Drop skabslågerne under vasken og vælg i stedet en løsning med skuffer, så du ikke skal helt ned i knæ og rode inde i bunden af skabet. Brug små kasser til at inddele skuffer i mindre rum, så hver ting har sin plads, er nem at komme til og bliver, hvor den skal – også når du åbner og lukker skuffen lidt hårdt en travl mandag morgen. Du kan lave dine egne eller gå på jagt efter de helt rigtige, men husk at vælge nogle, der er nemme at tørre af for støv og snavs.

Du kan også vælge en skræddersyet løsning som denne fra Dansani, der tilbyder et væld af muligheder, når det gælder indretning af skuffer og skabe.

 

Tag højde for din dovenskab

Det er bare nemmere at lade føntørreren eller glattejernet blive siddende i stikket frem for at skulle pakke det pænt væk og rulle ledningen op efter brug. Du skal jo alligevel bruge det igen i morgen tidlig. Gør en dyd ud af din magelighed og indret dig med stikkontakter i skabe eller skuffer – det får dovenskaben til at se helt elegant ud. Hvis du vælger en gør-det-selv løsning så husk, at stikkontakter i fugtige rum som badeværelser skal være IP 44-godkendte som denne fra Dansani.

Gør det nemt at holde orden i skabene

Brug små kasser eller æsker, der kan stables. Så har du styr på dine småting og kan nemt tage hele kassen ud, når du skal bruge indholdet.

Du kan også vælge en løsning med elegante udtræksbakker, som passer nøjagtigt til skabshylden. På den måde skåner du både selve hylden og kan samtidig tage hele bakken ud, når du har brug for indholdet.

 

Brug magneter

Det virker i køkkenet, så hvorfor ikke kopiere det på badeværelset? Brug mini-knivmagneter til at holde styr på små metalting som neglefile, sakse og pincetter. Så er de altid nemme at spotte – og sjove for børnene at sætte på plads efter brug. Denne lille magnet sidder i spejlskabene fra Dansani.

 

Hold styr på make-uppen

Brug makeup-holdere med små rum til at holde styr på alt fra kohl-blyanter til mascara og pensler. Så slipper du for misfarvninger fra makeup-rester i skuffer og skabe og kan bare tage hele kassetten ud, når du skal bruge indholdet.

Få vasketøjet væk fra gulvet

Det er bare hurtigere og nemmere at vaske et gulv, der er fri for ting, som skal flyttes rundt på. Så hæng vasketøjskurven op på væggen – men husk at vælge en løsning, hvor du kan løfte hele kurven af, når du skal vaske.

Og husk låg! Kun få ting støver lige så meget som vasketøj.

Eller sæt vasketøjet ind i skabet

Har du skabsplads til det, kan du vælge at sætte vasketøjskurven ind i skabet, så du er helt fri for det støvsamlende vasketøj. Alternativt kan du vælge en løsning som denne fra Dansani, hvor skabet indeholder en indbygget vasketøjskurv.

Brug lågen

Nogle skabe er, som dette fra Dansani, indrettet med hylder eller kurve på indersiden af skabslågen. Det gør det nemt for dig at komme til de ting, du bruger mest, når de på den måde svinger dig i møde, så snart skabet åbnes.

 

Tag hensyn til toiletlæserne

Er der også toiletlæsere i din familie? Gør det nemt for dem at holde orden på deres toiletlitteratur, så den ikke ender tilfældigt i vindueskarme, på bordplader eller gulvet. Med en knagehængt løsning som denne fra Dansani, slipper du også for at skulle flytte rundt på en gulvstående bladholder, når der skal gøres rent.

 

Skab enkel hygge

Et rart badeværelse emmer af velvære, og de færreste af os forbinder et hundrede procent klinisk og rengøringsvenligt rum med hygge. Så indret badeværelset med små, enkle hylder eller kurve til udvalgt nips for at skabe atmosfære. Men sørg for at vælge dem så små, at der ikke er plads til alt muligt, som ikke hører hjemme på hylden.