Haderslev, 18.05.2021

PRESSEMEDDELELSE

Gør badeværelsesdrømmen til virkelighed

Er tiden inde til et nyt og lækkert badeværelse? Læs med her, hvor vi guider til, hvilke overvejelser der er værd at gøre sig, før projektet skydes i gang.

Tekniske installationer, udskiftning af fliser og et ofte beskedent antal kvadratmeter, så der må prioriteres og tænkes i smarte løsninger. Renovering af badeværelset kan virke som et uoverskueligt projekt. Men det behøver det ikke at være. Forbereder I jer en smule, inden I går i dialog med fagfolk, kan det sagtens lade sig gøre at bevare det forkromede overblik og komme sikkert i mål. Her er fire spørgsmål, der er gode at kickstarte planlægningen med.

Hvor stort et budget har I?

Badeværelset er typisk det rum i boligen, som koster flest penge at renovere pr. kvadratmeter. Derfor er det en god idé at spore jer ind på, hvor meget I cirka vil bruge på projektet, før I går i gang. Tag en snak med banken - og evt. også et par fagfolk, der kan gøre jer klogere på, om jeres budget og ønsker stemmer overens. Byggeprojekter bliver ofte lidt dyrere end planlagt, så sørg for at have et råderum på mindst 10% af den samlede pris.

Hvad er jeres behov?

Næste skridt er at stille skarpt på, hvad der er det perfekte badeværelse til lige præcis jeres familie og hverdag. Skal der fx være god opbevaringsplads? To håndvaske, så flere kan gøre sig klar samtidig? Eller en stor bruseplads, der giver følelsen af spa derhjemme? Start evt. med at lave en top 3, hvor I hver især skriver ned, hvad der er vigtigst for jer, og start så snakken ud fra disse. Når I kender jeres behov og rådighedsbeløb, er det også nemmere at tage stilling til, om der er noget fra det eksisterende badeværelse, I vil bevare eller opdatere. Lav herefter en skitse over rummet for at se, hvor meget der egentlig er plads til. I de fleste badbutikker er det også muligt at få hjælp til at tegne jeres nye badeværelse.

Hvem skal styre projektet?

Der er regler for, hvad privatpersoner selv må lave i et vådrum. I langt de fleste tilfælde er det derfor nødvendigt at få professionel hjælp. I kan enten gå med totalentreprise, hvor ét firma står for hele projektet, eller, hvis I vil spare lidt penge, selv stå for projektstyringen. Her er jeres vigtigste opgave at bestille håndværkerne – som VVS’er, tømrer, murere og maler - i den rette rækkefølge. Hvis I er ude i god tid, kan I indhente tilbud flere steder. En badeværelsesrenovering tager typisk mellem 3-5 uger, så hvis rummet, I skal bygge om, er husets eneste bad og toilet, er det også en god idé at finde en løsning på dette, inden håndværkerne rykker ind.

Hvordan skal stilen være?

Når I har styr på praktikken, er det tid til den sjove og kreative del; stil og look. Badeværelset er stedet, hvor vi starter og slutter dagen, så stemningen og det visuelle look har stor betydning. Gå på inspirationsjagt i boligmagasiner, på Pinterest eller klik ind på dansani.dk, hvor I kan få hjælp til at finde jeres personlige stil. Saml fx jeres bedste idéer i et moodboard, så I kan se, hvilke farver og materialer der spiller godt sammen. Der kan være stor forskel på kvalitetsniveauet på møbler, armaturer og fliser. Derfor er det fordelagtigt at besøge fysiske bad- og fliseudstillinger, hvor I, udover at I kan få vejledning og tips fra kyndige fagfolk, har mulighed for at se, røre og mærke på produkterne, før I beslutter jer.

Få meget mere inspiration til renovering af badeværelset her