April 2017

Skab stemning på badeværelset med den rette belysning

Gå aldrig på kompromis med lyset på dit badeværelse. Den rette belysning er nemlig afgørende for, om rummet giver dig både velvære og en passende arbejdsbelysning.

Den danske designvirksomhed Dansani har gennem de senere år kastet sig helhjertet over at skabe perfekte helhedsløsninger, når det gælder belysning på badeværelset. Med glødetrådspærens udfasning er mulighederne blevet rigtig mange, men det er udfordringerne og kompromiserne også. Dansanis bud går ikke på kompromis, men rummer det ypperste, man i dag kan præstere med LED.

Løsningerne, der blandt andet byder på lofthængte pendler, loftlamper, spejlskabe og vaske med lys samt indirekte belysning i skabe og skuffer, har en ting til fælles: De præsenterer den bedste farveægthed, markedet byder på – og skaber samtidig den rette balance mellem velvære og arbejdsbelysning.


Indirekte lys giver velvære

- Badeværelset er det rum, vi typisk befinder os i, når vi er i overgangen mellem søvn og vågen tilstand, både om morgenen og om aftenen. Så lyset her betyder utroligt meget for vores velvære. Det må ikke ødelægge hjernens produktion af søvnhormon om aftenen, og samtidig skal det vække os blidt om morgenen, siger Rasmus Kjær, udviklingsdirektør hos Dansani.

Derfor byder Dansanis løsninger på en overflod af indirekte lys, der sikrer, at det man kigger på, er godt oplyst, uden at man selv får lys direkte i øjnene. Skabene kan for eksempel forsynes med en lodret lysstribe, som sikrer lys på alle hylder, og som samtidig er monteret modsat hængslingen. Når man åbner et skab, står man nemlig modsat hængslingen og får dermed ikke lyset direkte i øjnene.


Spot detaljerne

Det indirekte lys kombinerer Dansani med spejle forsynet med lysrammer eller spots, som sikrer en optimal arbejdsbelysning, der afslører de detaljer, man helst selv vil opdage, inden andre gør det.

- Al vores LED-belysning har markedets højeste farveægthed, for make-up skal have den samme farve i spejlet, som den har i dagslys. Af samme årsag har vi valgt et hvidt lys, men gengivet i en varm tone, som netop sikrer oplevelsen af velvære uden at gå på kompromis med arbejdsbelysningen, fortæller Rasmus Kjær.

Samtidig giver Dansani muligheden for, at man i sammensætningen af de mange muligheder kan skabe mest mulig af den såkaldte ambient belysning.

- Har du et godt oplyst spejl, er det vigtigt, at du sørger for et fornuftigt lys omkring det også – det man kalder ambient lys. Store kontraster gør, at dine pupiller hele tiden skal arbejde med at trække sig sammen og udvide sig, og ud over at det faktisk er anstrengende, så gør det også, at du ikke ser detaljer lige så godt. Derfor betyder det rigtig meget at sørge for, at hele rummet er godt oplyst af et behageligt lys, forklarer Rasmus Kjær.


Fakta om Dansanis lys

Dansani benytter LED i samtlige lysløsninger for at sikre en energieffektiv og langtidsholdbar belysning. Alle LED-kilder er på 90 RA, hvilket sikrer lys med markedets højeste farveægthed. Med en temperatur på 3.150 K er lyset samtidig hvidt, men med en varm tone, som sikrer oplevelsen af velvære.

Samtlige Dansanis elinstallationer er IP44-sikrede og lever dermed op til kravene til elinstallationer i vådrum. Det giver stor fleksibilitet i forhold til at møblere tæt på bad og brus og er en klar fordel i små rum.