Haderslev, januar 2020

Udtryk dig med spejlet

Vil du ændre udtrykket på dit badeværelse, så start med spejlet. Få ting kan nemlig ændre oplevelsen af et rum så gennemgribende som et nyt spejl.

Runde, firkantede, ovale og skæve. Med og uden ramme, og med et væld af lyssætninger. Spejle fås i alle former og størrelser og er noget af det, vi danskere er allermest optagede af, når vi skal indrette vores badeværelse. Og det med god grund. Spejlet er nemlig centralt i ethvert badeværelse, og få ting kan ændre rummets udtryk så gennemgribende som et spejl. Så trænger du til forandring uden at skulle i gang med det helt store indretningsprojekt, kan et nyt spejl være lige det, der skal til.

Tænk på lyset
Når man vælger spejl, er det en god idé at løfte blikket lidt og ikke kun fokusere på det udtryk, man gerne vil skabe. Et spejl er nemlig også et vigtigt arbejdsredskab for langt de fleste. Her betyder lyset rigtig meget, især hvis man gerne vil lægge en farveægte make-up, få alle skægstubbe med i morgenbarberingen eller sikre, at farvenuancerne i tøjet også matcher, når man kommer ud i dagslys.

Spejle med indbygget LED-lys bliver mere og mere populære, fordi de oplyser ansigtet fra alle vinkler og i udgangspunktet giver et godt arbejdslys. Men her er det vigtigt at være opmærksom på, om lyset i spejlet giver en korrekt farvegengivelse, da meget LED-lys stadig er udfordret på dette punkt. Og det bliver hurtigt også en udfordring for dig, hvis din make-up ser anderledes ud i spejlet end i dagslys.

En dugfri detalje
Og når man nu er i gang, er det måske værd at overveje, om man skal gøre op med det duggede spejl efter brusebadet. Mange spejle fås nemlig med en varmeplade, der hjælper med at reducere overfladen for dug, uanset hvor lange brusebade, man tager. En rar detalje på morgener, hvor man har trykket lidt for mange gange på snooze-knappen.

 

Sådan får du det rigtige lys

En lyskildes evne til at gengive farver korrekt måles med den såkaldte RA-værdi. Derfor er det en rigtig god idé at lægge mærke til den, inden man investerer i et spejl med indbygget LED-lys. Tommelfingerreglen er, at hvis RA-værdien er over 90, så får man en rigtig god farvegengivelse. Ligger den mellem 80 og 90, er farvegengivelsen rimelig, og ligger den under 80, er den mindre god.

Dansani Moon spejl

Her skaber det store, runde spejl med den mørke ramme kontrast til de mere sarte og feminine farver, som resten af badeværelset er holdt i. Samtidig kaster lysstriben monteret på bagsiden af spejlet lys på væggen hele vejen rundt og skaber en fascinerende corona-effekt. Moon spejl fra Dansani.

Dansani Display spejl

Her er spejlet monteret med en markant ramme i samme støvet-rosa farve som møblerne. Rammen leder tankerne mere i retning af maleri end af spejl og giver dermed et strejf af vintage til det ellers stringent indrettede badeværelse. Display spejl fra Dansani.

Dansani solo spejl

Det skæve spejl med organiske former skaber en spændende kontrast til de rette linjer og det klassiske, danske design, der præger resten af badeværelset. Med dagslys-lignende LED-lys monteret hele vejen rundt giver spejlet det perfekte lys, når der skal barberes eller lægges make-up. Solo spejl fra Dansani.

Dansani profile spejl

Lysbåndets næsten futuristiske udtryk står i stærk kontrast til rammen, hvor det pålagte bladsølv er udført som gammeldags håndarbejde. Det skaber en interessant brudflade mellem to væsensforskellige stilarter med disse to rammer, hvor fortiden indrammer fremtiden og skaber et skær af vintage på et ellers stramt designet badeværelse. Profile spejl fra Dansani.

Dansani soft spejl

På trods af sin store størrelse tiltrækker spejlet sig ikke stor opmærksomhed. Uden ramme og lysbånd glider spejlet diskret ind i indretningen, mens de påmonterede lamper foroven sikrer en god belysning. Soft spejl med Jupiter lamper fra Dansani.