Mød vores designere

Alle Dansani-møbler starter tilværelsen ud fra tanken om at gøre en forskel. Det hele starter i designstudiet i København. I de lyse og luftige lokaler finder vores designere og arkitekter både ro til fordybelse og adgang til den pulserende storby.

Med inspiration i klassisk møbelhåndværk og Nordens mange unikke råmaterialer, udforskes spændingsfeltet mellem det fantastisk funktionelle og det æstetisk minimalistiske. Målet er i al beskedenhed det samme, hver gang de første streger slås: At finde den perfekte balance mellem form og funktion samt at tilføje endnu et kapitel til historien om dansk design.

Det er den komplekse opgave, der driver mig

Rasmus har været designer hos Dansani siden 1993 og har gennem årene skabt mange forskellige løsninger, som er med til at gøre livet i badeværelset både smukkere og nemmere. Han er uddannet fra Kunstakademiets Arkitekstskole i 1991.

”Som industriel designer handler det meget om at skabe løsninger, der passer til mange typer hjem og samtidig giver mening for forskellige mennesker med hver deres hverdag.

Ingen mennesker er ens, og det er deres behov selvfølgelig heller ikke. Badeværelset er personligt og skal afspejle dem, der bruger det.

Min inspiration er summer af alle de ting, jeg ser og oplever i min hverdag. Vores produkter er hverdagsprodukter, og vores omgivelser – både mennesker, ting og naturen – er med til at skabe de løsninger, vi udformer.”

Rasmus Kjær, CDO & designer

Det er materialerne, der skaber mulighederne

Jeanette har været designer hos Dansani siden 1993. Lige siden, har hun været med til at formgive funktionelle og smukke møbler og tilbehør. Hun er uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1990.

“Jeg er meget fascineret af de mange materialer, jeg kan anvende i mit arbejde. Der dukker hele tiden materialer og teknologier op, som man kan anvende til at lave spændende produkter. Især finer og keramik kan i dag formes på flere måder, og det skabe nye muligheder for design.

Jeg finder inspiration hos de gamle mestre indenfor dansk design som for eksempel Arne Jacobsen. Det er de rene linjer og den funktionalistiske tilgang til formgivningen, som hele tiden er med til at udfordre mig."

Jeanette Vecht, designer

Design skal gøre livet nemmere

Christoffer startede som designer hos Dansani i 2017 og har en Master’s degree i Industriel Design. Allerede som dreng var han drevet af at skabe ting fra bunden og bruger dagligt den drivkraft i hans arbejde.

”Min ambition er, at design skal være enkelt og funktionelt. Det skal gøre livet nemmere for dem, der bruger produktet. Funktionalitet hænger nøje sammen med materialevalget, der også påvirker produktionsmetoden. Det skal alt sammen gå op i en højere enhed og spille sammen med æstetikken i det pågældende produkt.

Jeg bliver inspireret af alt omkring mig. Fra formerne i hverdagens genstande til fænomener i naturen. Inspiration skaber perspektiv, som får mig til at anskue designtekniske udfordringer fra nye og interessante vinkler. Jeg elsker at skabe noget nyt hver dag.”

Christoffer Petersen, designer

Design handler om funktionalitet og følelser

Andreas er uddannet Master i Industriel Design og startede hos Dansani i 2018. Når han designer møbler til badeværelset, inkluderer det altid et skarpt øje for krydsfeltet mellem funktion og følelser.

”Design handler ikke blot om det visuelle. Det funktionelle og emotionelle aspekt i designet skal gå op i en højere enhed. Derfor vurderer jeg altid hvilken følelse man oplever, når man bruger produktet. Selvfølgelig spiller det visuelle ind, men sanseligheden og det taktile er også helt centralt. Det handler nemlig om at møde brugerens forventninger og behov i samspillet med den øvrige kontekst.

Jeg inspireres af unikke produkter, bygninger og miljøer, hvor designet ser på en problemstilling med helt friske øjne og udfordrer, hvordan man plejer at gøre. For når man gør det, resulterer det i et produkt, som giver mening og berettigelse i form af øget værdi og livskvalitet for brugeren.”

Andreas Marxen, designer

Design opstår, når former mødes

Mette har primært designet og udviklet serien Dansani Curvo. Derudover har hun formgivet en række vaske, der bl.a. er at finde i den ikoniske Calidris-serie. Mettes designtilgang er drevet af former, kurver og materialer. Hun er uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus i 2001.

”Design bliver først virkelig interessant, når former mødes. Det er fascinerende at opleve, hvordan udtryk opstår, når kurveforløb og geometri skaber harmoni. Badeværelsesdesign handler meget om vand og naturlige forløb. Og selv de mest firkantede former får liv, når materialerne har struktur og danner egne former.

Inspirationen er dansk design og dermed de enkle streger kombineret med organiske former og naturmaterialer. At få formerne og funktionen til at passe til forskellige målgruppers behov er samtidig noget, som gør designarbejdet til en spændende udfordring hver gang.”

Mette Mosegaard, Sourcing & Product Responsible, Republic of Fritz Hansen