Bæredygtighed og miljø

Bæredygtighed er noget, vi alle skal tænke på i vores hverdag. Badeværelset er et af de rum, som bruger mest energi i dit hjem, og derfor er det et godt sted at starte, når du vil leve mere bæredygtigt.

Bæredygtighed - når ansvar er en pligt

Hos Dansani ser vi det som en selvfølge at tage ansvar for miljøet. Derfor har vi flere forskellige tiltag, som er med til at mindske belastningen på miljøet. For eksempel kommer alt vores træfinér fra bæredygtige europæiske skovbrug. Og i det hele taget har vi en klar og effektiv politik i forhold til genvinding og reducering af spild i produktionen.

Bæredygtighed handler dog ikke kun om miljøet. Derfor har vi også stort fokus på, at vi som arbejdsgiver handler etisk korrekt i forhold til arbejdsmiljø og -rettigheder. Og det gælder ikke kun internt. Vi udvælger nøje vores leverandører ud fra, hvordan de driver deres forretning både miljømæssigt og med hensyn til arbejdsforhold blandt medarbejderne.

Miljø, bæredygtighed og klima

Dansani udvikler, fremstiller og markedsfører produkter til badeværelset. Samtidig med at vi fastholder vores mere end 40-årige tradition for kvalitet og godt håndværk, vil vi med udgangspunkt i sund forretningssans til stadighed vurdere og styrke vores miljø- og klimaindsats.

Vi tager ansvar for miljøet og vi er opmærksomme på, hvordan vi kan mindske belastningen af miljøet. Herudover arbejder vi løbende på at udvide og forbedre vores indsatsområder yderligere inden for miljø og klimaområdet.

Vi vil

  • Udforme vores produkter, så deres miljøpåvirkning ved fremstilling, brug og bortskaffelse minimeres.
  • Anvende råvarer, vand og energi effektivt for at mindske vores påvirkning af miljøet.
  • Begrænse emissioner, affald og udledning fra vore aktiviteter.
  • Opretholde høje sikkerhedsstandarder for vores medarbejdere og fremme ansvarlige miljøholdninger inden for vores aktiviteter.
  • Samarbejde med vores leverandører, kunder og andre samarbejdspartnere for at opnå bedre miljøstandarder.
  • Fortsat være opmærksomme på nye muligheder for at forbedre de miljømæssige kvaliteter af vores produkter og produktionsmetoder, ud over hvad der almindeligvis forventes.

miljø & bæredygtighed i produkterne

Hvad gør vi så helt specifikt, så du kan træffe det mest bæredygtige valg, når det gælder badeværelsesmøbler?

Som udgangspunkt har vi udelukkende fokus på løsninger, som samtidig overholder vores høje kvalitetsstandarder – fordi lang holdbarhed også er en målsætning på vejen til et mere bæredygtigt produkt.

Derfor har vi også 10 års garanti på alle møbler. Derudover er der selvfølgelig også mulighed for at reparere eller skifte enkeltdele, som yderligere kan forlænge møblets levetid. Det kunne eksempelvis være en elektronisk driver til lys i skuffen eller en skuffefront, som er beskadiget.

Men der er naturligvis også andre elementer i spil. Lad os kigge på de forskellige serier og produktkategorier med bæredygtigheds-briller, så du kan træffe din beslutning på et oplyst grundlag.

Calidris med fineret front
Calidris med glat front

EKSKLUSIVE CALIDRIS & MILJØET

Calidris møblerne består af to forskellige typer træplader – den finerede front er lagt på en spånplade og den glatte front er en lakeret MDF-plade. Det mere bæredygtige valg her er den finerede front på spånplade. Her består spånpladen nemlig af 2/3 genbrugstræ. Dette gælder også træbordplader og træhylder.

Alt nyt træ, som indgår i plader til Calidris møblerne, er fra bæredygtigt skovbrug i EU. 93% af alle træmaterialer i vores møbler, er certificeret med fuld sporbarhed, og målet er naturligvis 100%. 

dansani er pefc-sporbarheds-certificeret

Dansani A/S er nu PEFC-sporbarheds- certificeret. Ved at indkøbe PEFC-certificeret træ, støtter vi bæredygtig forvaltning af skove globalt.
 
I løbet af 2024 vil vi kunne tilbyde alle vores serier som PEFC-certificerede, og allerede nu leveres en række af vores Mido+ badeværelsesmøbler som PEFC-certificerede. Det gælder Mido+ i varm eg, pine grey, grå mat og sort struktur.

Luna møblerne har 2 typer overflader afhængig af dekor
Et YOU Urban møbel med frontplader, der består af 2/3 genbrugstræ

OVERFLADERNE I YOU & LUNA

Selve korpus på alle Luna møbler (med undtagelse af dem med integreret greb) er melamin-belagte spånplader, og det samme er gældende for alle Luna fronter i træ-dekor. Også Luna træ-bordplader består af spånplader – de er blot laminatbelagte. For YOU er det det samme med alle korpus samt alle fronter i YOU Urban.

Disse melaminbelagte spånplader, som udgør størstedelen af pladerne i både YOU & Luna serierne består af hele 2/3 genbrugstræ. Den del af gamle spånplader der ikke kan genbruges til produktion af nye spånplader, afbrændes og skaber energi til produktionen, så intet går til spilde. 

BÆREDYGTIGHED I HÅNDVASKEN?

Hvilken håndvask skal du vælge, når du gerne vil tænke bæredygtigt? Hos Dansani har vi et par gode bud.

Når det gælder de smukke håndvaske og bordplader i Silestone® er hele 20% af materialet genbrug, 99% af det vand, som bruges til produktionen genbruges, og elektriciteten kommer 100% fra vedvarende energikilder, så her har vi at gøre med en leverandør for hvem miljøhensyn er afgørende. Silestone® produceres i Spanien.

Håndvaske i porcelæn er de mest brugte håndvaske, og de er slidstærke og ikke mindst langtidsholdbare og kan granuleres og bruges som vejopfyld eller andet uden risiko for nedsivning af farlige stoffer – og i øvrigt også genbruges til at lave nye håndvaske,
såfremt der er et returprogram. Dansanis vaske kommer fra Kina samt Italien og Tyrkiet.

Mido+ er godkendt til brug i Svanemærket byggeri

godkendt til svanemærket byggeri

Adskillige af vores møbelserier er godkendt til brug i Svanemærket byggeri efter kriteriegeneration 3. Det gælder Mido+, Luna & YOU serierne

LANG LEVETID ER MERE BÆREDYGTIGT

Til Match brus bruger vi et godt og kraftigt 6 mm sikkerhedsglas med den hårdføre og miljøvenlige EasyCare behandling, og når det gælder de større løsninger i XXL brus er vi oppe i 8 mm sikkerhedsglas. Et kraftigt glas holder i mange år, og vores glas er desuden testet og lever op til kravene i EN 4428:2015 & EN12150, der bl.a. handler om stabilitet og hærdning.

MILJØ I BRUSELØSNINGERNE

Profilerne i begge bruseserier er i en stærk aluminiumslegering, og er produceret af 25 % genanvendt aluminium. Det har utrolig lang levetid samt funktionelle og designmæssige fordele, og så kan aluminium genanvendes nærmest uendeligt.
Dansani ovalt Corona spejl

LYS, SPEJLE & MILJØHENSYN

Alle Dansani lyskilder er energibesparende LED lys af høj kvalitet, som har en levetid på 20 år ved 4 timers dagligt brug. Og når lampen lyser for sidste gang, kan du nemt skille den ad, så du kan affaldssortere miljørigtigt og korrekt. Derudover begrænser vi indholdet af henholdsvis kemikalier og farlige stoffer i alt vores el-materiel.

 Alle Dansani spejle er af høj kvalitet og dermed langtidsholdbare.

MILJØ I EMBALLAGEN

Dansani har en arbejdsgruppe dedikeret til at udarbejde og vurdere al vores emballage med tanke for mere bæredygtighed.

Senest har gruppen introduceret cellepap som en erstatning for flamingo/ styropor. Det betyder, at vi gradvist udfaser flamingo med genanvendeligt cellepap i alle vores emballager.

Samtidig reducerer vi brugen af plast i emballagen til spejle og bruseafskærmninger.  

BÆREDYGTIGHEDSTILTAG: PRODUKTION

I 2023 monterede Dansani solceller på taget af vores produktionshaller. Anlægget kan producere op mod halvdelen af vores anvendte strøm i både produktion og administration. Vi har øget isoleringsgraden og mindsket varmeforbruget i vores lagerhaller, og vi genindvinder varmen i vores produktionshaller. Derudover reducerer vi energispild til produktionsmaskiner.

AFFALDSSORTERING I PRODUKTION

Hos Dansani er vi gået fra at sortere 8 typer eller fraktioner af affald til hele 16 typer. Det betyder, at vi sorterer endnu mere i materialer, som kan genanvendes, og dermed reducerer vi betragteligt på mængden af restaffald. Det betyder, at 95% af alt affald kan genanvendes.
Miljøtiltag i administrationen

MILJØTILTAG PÅ KONTORET

Det er ikke kun i vores produktion, vi kigger på tiltag, der reducerer vores energi-forbrug, det gør vi skam også i vores administration. Her har vi h installeret bevægelsessensorer, der minimerer det elforbrug, der går til oplysning af kontorlokaler og udstilling, og så sørger vi for at slukke pc’er og computerskærme, når de ikke er i brug.

Samtidig holder vi et skarpt øje med vores varmeforbrug og tjekker vores anlæg og temperaturerne i de forskellige kontorer.