Energimærkning

Energimærkning af lyskilder - nye regler per 1. september 2021

Alle producenter af lyskilder og produkter med lyskilder er omfattet af lovgivning om energimærkning og skal per 1. september 2021 have en lang række data for alle produkter indtastet i EPREL - European Product Registry for Energy Labelling. Disse informationer er dermed tilgængelige for alle, såvel forbrugere som forhandlere, så produkter kan sammenlignes og et kvalificeret valg foretages. Dansani har selvfølgelig alle data og ny energimærkning tilgængelige, og de kan tilgås ved at søge produkterne her på hjemmesiden, hvorfra der linkes til EPREL databasen i forbindelse med det pågældende produkt.

Alle Dansanis kunder, der markedsfører vores produkter på nettet med pris osv., skal på samme måde linke til EPREL databasen. Dansani stiller punch-out med links til rådighed for alle relevante varenumre.

Energimærkning uden plusser

Energiskalaen viser effektivitet målt på Lumen/Watt. Den gamle skala, der ikke har måttet anvendes siden udgangen af 2019, måtte udvides med A+, A++ og A+++ for at beskrive moderne lyskilders energieffektivitet, der er 6-8 gange bedre end gamle tiders glødelamper. Skalaen på den nye energimærkning er rekalibreret fra A til G til moderne lyskilder. LED lyskilder, der før lå omkring A, A+ og bedre, ligger nu mellem D og G. Dette betyder ikke, at de er blevet ringere - kun at skalaen er blevet ændret til at afspejle moderne teknologi.

MODERNE TEKNOLOGI OG LYSKVALITET


Dansani arbejder konstant med at forbedre vores indsats for miljøet og har forbedret energi-effektiviteten i vores lyskilder med 20-40% i løbet af 2020 gennem brug af mere avanceret teknologi. Det afgørende for Dansani er en god brugeroplevelse gennem høj kvalitet af lys, der gengiver korrekte farver og sikrer velvære og sundhed. Det handler om livskvalitet.

Dette var ikke et tema med gamle dages glødepærer, der udsender lys som solen, men med moderne lyskilder kræver det en stor indsats at sikre høj kvalitet af lyset, hvilket tager en smule af lyseffektiviteten. Dansanis markedsledende lyskvalitet kan ikke læses ud af skalaen på den nye energimærkning, men er detaljeret dokumenteret i det tekniske datablad, som også er tilgængeligt i EPREL-databasen. Her er f.eks. værdier for colour rendering index - lysets evne til at vise korrekte farver - dokumenteret for alle 15 spektre i Ra1-15 skalaen og ikke bare de 9 i Ra1-9 skalaen, der er nemmest at opnå gode værdier for med LED-teknologi.

På Energistyrelsens hjemmeside kan du finde meget mere information og materiale om reskalering af energimærket og EPREL.