Calidris egefinér og overfladebehandling

Alle Calidris træemner er finerede med massive trækanter i egefinér. I forhold til massivt træ sikres der med egefinér en mere jævn kvalitet med en flottere åretegning og forløb af strukturer samt en stabil træplade, der ikke arbejder. Massivt træ er et levende materiale og vil arbejde i forhold til luftfugtighed og temperatur. Skal massivt træ være mere stabilt skal det limes sammen af mange, smallere stykker.

Vi har valgt at anvende egetræ, - en smuk egefinér med klar åretegning og struktur. Der er en naturlig varians fra træ til træ og afhængig af om finéren ligger tættere på kernen af stammen eller barken og hvor træet har groet. Træet trækker mineraler op fra jordbunden, der afsætter sig som en mørk bund i træets årestruktur, - såkaldte mineralstriber, der varierer afhængig af grosted. Den naturlige varians er en kvalitet og netop det, der adskiller et naturprodukt fra industrielle efterligninger som folie, laminat og melamin. Dette betyder også, at produkter der efterbestilles kan afvige i farven, men farveforskelle vil over tid mindskes med eksponering fra sollys.

Hvad er egefinér

Egefinér er 0,4 mm tynde strimler af træ, der under pres limes på træfiberplade. Træfiberpladen slibes ned til 15 mm, så det færdige emne er 16 mm. Al Calidris træ stammer fra bæredygtigt skovbrug inden for EU. 95-98% af træet kommer fra Kroatien.

 

Finéren sorteres i forskellige kvaliteter fra A til D og Dansani bruger kun A kvalitet egefinér til forsider af fronter og korpus. B kvalitet bruges til synlige sider på bagside af fronter og indvendigt i skabe.

A kvalitet består af:

Primært kvartskåret egefinér, der er skåret vinkelret på årestrukturen i træet og giver en lineær og ensartet årestruktur. Der må være friske knaster op til Ø6 mm, hvilket betyder, at der ikke er nogen form for revner i træet. Finérbaner i bredden 60-120 mm er limet sammen på kanten.

B kvalitet består af:

Blandet kvart- og planskåret, der er skåret parallelt med tværsnittet i træet og giver mere varians i årestruktur og et mønster, der omtales som ”kegler”. Der må være faste knaster op til Ø15 mm, hvilket betyder, at der må være en revne, men ikke strukturelle brud på en egefinér omkring knasten. Finérbaner af varierende bredder samles med en zig-zag limtråd på bagsiden.

Farvevarianter

Vi tilbyder en meget bred vifte på 7 forskellige egefinér farver, som alle tones ud fra den samme råfinér, som vi opbevarer i et såkaldt ”dark room” for at undgå ændringer ved påvirkning fra sollyset. For hver afgivet ordre sendes de relevante komponenter til vores partner, der toner og bejdser overfladerne efter vores forskrifter. Dette giver 5 ugers leveringstid, men sikrer, at vi har kontrol over såvel den rå egefinér samt det færdige resultat og samtidig tilbyde et bredt sortiment i mange farver.

Eller du kan som noget nyt vælge lige præcis den farve, du ønsker og få et unikt og smukt gennemfarvet finér.