Optimal indretning af det lille badeværelse

Drømmer du om at få plads til det store masterbadeværelse på alt for få kvadratmeter? Så se med her og få tips til at lave det lille badeværelse om til en stilfuld oase med masser af opbevaringsplads.

Selv om dit badeværelse ikke er så stort, har du heldigvis mange muligheder for at indrette dig, uden at du skal kante dig ind og ud og gå på kompromis med dine ønsker og behov.

Flere og flere af os vælger den store bolig fra til fordel for friheden ved at bo centralt uden de helt store, økonomiske byrder. Men når familien skal deles om få kvadratmeter, skal kreativiteten virkelig gå hånd i hånd med både det praktiske og det elegante. Her tager vi udfordringen på badeværelset op og kommer med et par kreative bud på, hvordan du får masser af plads til velvære selv i små badeværelser.

Dansanis forskellige serier tilbyder mange smarte og funktionelle løsninger til indretning af det lille badeværelse, så du er sikker på at finde en pladsbesparende indretning, der også matcher dine ønsker om design og udtryk.

Det er faktisk bare et spørgsmål om at gå på opdagelse i vores store udvalg af produkter til små badeværelser og se, hvordan du kan kombinere dig frem til en løsning, der passer ind på dit lille badeværelse.

Tips og tricks » Få plads til opbevaring »Vælg den optimale bruseløsning »

Tips og tricks til små badeværelser

Vasken med den smalle dybde

At vælge den helt rigtige vask er altafgørende, når pladsen er trang. Den skal fylde mindst muligt ud i rummet og samtidig være funktionel og nem at vedligeholde. Hvis du som her vælger en smal vask med et dybt bassin, får du både plads til at vaske hænderne ordentligt og til at håndtere en løssluppen vandhane. Ellers har du jævnligt vand over hele gulvet. Når du vælger vaskeskab, er det en god idé at udnytte vægpladsen og vælge et, der ikke kun er designet til at skjule vandlåsen. Bare 30 centimeter ekstra giver plads til opbevaring af fx toiletpapir og rengøringsmidler.

Hos Dansani har vi flere forskellige vaske med smal dybde. Dette er både relevant i meget små badeværelser, men også i lange, smalle rum.

Se smalle håndvaske »

Indret skuffer og skabe optimalt

Udnyt pladsen til mindste kvadratcentimeter og slip for rod i det lille badeværelse. Brug vores rumdelere og små bakker i massivt træ til at inddele skuffer og skabe i mindre rum. Du kan også lave dine egne eller gå på jagt efter de helt rigtige, men husk at vælge nogle, der er nemme at tørre af for støv og snavs og kan holde til det fugtige klima på badeværelset.

Har du skabsplads tilovers, kan du vælge at sætte vasketøjskurven ind i skabet, så du er helt fri for det støvsamlende vasketøj.

Se indretning af skuffer og skab »

Læs mere om badeværelsestilbehør »

Gør rummet større med flere spejle

Flere spejle i rummet gør, at det lille badeværelse rent optisk virker større. Vælg gerne overskabe med spejllåge eller måske endda et spejlskab med lys til ekstra opbevaring. Med et helkropsspejl slår du to fluer med ét smæk, da du samtidig har mulighed for at se dig selv i fuld figur en sidste gang, inden du er ude af døren en travl mandag morgen.

Se spejle og spejlskabe »

Læs mere om spejle »

Læs mere om spejlskabe »

Udnyt pladsen mellem spejl og vask

Mangler du plads til at stille de småting du ofte bruger, så sæt en hylde op mellem spejlet og vasken. Du skal dog være opmærksom på, at hylden skal være egnet til den fugtige luft på badeværelset.

Se hylder »

Læs mere om badeværelsestilbehør »

Få plads til opbevaring

Udnyt pladsen med overskabe

Bryd med det traditionelle og placer dine skabe der, hvor de kan være. Pladsen over toilettet er ideel og ofte uudnyttet, og vælger du overskabe med en lille dybde, får du masser af skabsplads – uden risiko for at slå hovedet op i dem, når du rejser dig fra toilettet. Med en asymmetrisk placering, som her, skaber du samtidig en visuel lethed i udtrykket, når du indretter det lille badeværelse.

Se overskabe »

Udnyt vægpladsen og få ekstra opbevaring

Med et ekstra højt vaskeskab på 64 cm kan du udnytte vægpladsen under vasken og skabe ekstra opbevaring til bl.a. til den store stak håndklæder eller rengøringsmidler, som der normalt ikke er plads til i de lavere skuffer. I det smalle men længere badeværelse kan du vælge en kortere vask og udnytte vægpladsen med et højskab for ekstra opbevaringsplads i dit lille badeværelse. Er dit badeværelse meget smalt, kan du sågar vælge at sætte 2 overskabe overhinanden, så skabene ikke fylder så meget ud i rummet.

Se høje vaskeskabe »

Se høj- og overskabe »

Brug spejlet til opbevaring

Hvis du vælger et spejlskab i stedet for et spejl, kan du opbevare alle de småting, du ofte bruger, lige foran din næsetip. Indretningen i vores spejlskabe er gennemtænkt, og små detaljer som magnetskinner til fx saks og fil, dobbeltsidede spejllåger, forstørrelsesspejl, indvendigt lys og elstik til elektriske apparater øger komforten i det lille badeværelse.

Se spejlskabe »

Læs mere om spejlskabe »

Vælg den optimale bruseløsning

Få plads til en bruseniche i små badeværelser

At have plads til armbevægelser under bruseren betyder alt for oplevelsen af velvære under det varme vand.  Der findes flere forskellige løsninger, hvor dørene skubbes ind til væggene, når brusenichen ikke er i brug. Med disse løsninger kan du eliminere det svære valg mellem at skulle indskrænke dig i brusebadet eller leve med den ”spildplads”, som brusenichen optager, når du ikke bruger den.

I små badeværelser er det nødvendigt at placere bruseområde og skabe tæt på hinanden. For at undgå fugtskader på skabene skal disse afskærmes mod vand. Her er løsningen med en fast brusevæg med åbning til bruseområdet eller en nichedør med fast sidepanel, særdeles velegnet. Ved sidstnævnte løsning beskytter sidepanelet møblerne og muliggør samtidig en helt lukket bruseafskærmning med dør.

Se brusemodeller »

Læs mere om brus »

Brusebad i badekarret uden vand på gulvet

Kalkpletter på spejl og møbler og et gulv, der sejler, er ofte resultatet, når brusebadet må foretages i badekarret i det lille badeværelse. Med en let og elegant afskærmning, der efter brug kan skubbes ind foran bruser og armatur, slipper du for begge dele – og har samtidig plads til armbevægelser foran spejlet.

Se badekarsvæg »