Bade­værelses­renovering med stil

Boligindretning kan være en jungle at finde rundt i! Ikke mindst alle de forskellige indretningsstile, der findes, når du står overfor en badeværelsesrenovering. Hjemmet er din base, og du bruger enormt mange timer her, så derfor er det vigtigt, at indretningen passer til dig – også på badeværelset.

Hvis du ikke kender din stil, har vi her fundet nogle forskellige stilarter, som forhåbentlig kan inspirere dig til at finde din helt personlige stil, når du skal i gang med din badeværelsesrenovering.

Inviter naturen indenfor »Fra pastel til pangfarver »Hvidt i hvidt » Tone i tone »Vintage »Urban »Classic »Din egen boligstil »

Inviter naturen indenfor

Vi elsker træ – lige fra den lyse til den mørke træsort. Den nordiske, stilrene indretning er lys og åben med lette og funktionelle møbler og smukke, enkle detaljer. Ved at tilføre træ til din indretning ledes tankerne hen mod den skandinaviske, rå natur og skaber liv til badeværelset. Vi har træstruktur i flere af vores serier, men især Calidris skiller sig ud på dette område. Alle Calidris træemner er finerede med massive trækanter i egefinér, og denne egefinér giver en mere jævn kvalitet med en flottere åretegning og forløb af strukturer. Læs mere om egefinér i Calidris.

Vil du skabe et badeværelse, der emmer af personlighed og unik stil, så er det også muligt at kombinere træsider med lakerede fronter på skabet.

Når du går i gang med din badeværelsesrenovering kan du skabe en stilren stemning og bringe naturen endnu tættere på med få grønne planter og nedtonede farver, der læner sig op ad hinanden.

Og sidst men ikke mindst: giv ikke slip på din egen personlighed i jagten på det stilrene nordiske design, men brug gerne dine egne personlige præferencer i samspil med en af de forskellige indretningsstile og din fortolkning af denne. Dit badeværelse skal også være praktisk i hverdagen, og man skal kunne se, at det er dig der bor der.

Få inspiration til stilarten »

Prisniveau luksus »Prisniveau comfort »Prisniveau basic »

Fra pastel til pangfarver

Din indretningsstil kan med fordel kombineres med farver, når blot de er velvalgte. Farver i indretningen kan påvirke både dit sind og humør og skabe personlighed og liv.

Når du går i gang med din badeværelsesrenovering, kan du ved hjælp af diskrete pasteller bevarer det lette, enkle og luftige look, men stadig tilføje ekstra personlighed. Også når de anvendes på såvel badeværelsesmøblet som på væggene.

Du kan lege med de sprælske farver på mange måder i din indretning – et farverigt badeværelsesmøbel kan i sig selv være et kunstværk på badeværelset. Her er hemmeligheden, at den valgte farve får lov til at komme til sin ret og helt uden at virke dominerende i dit badeværelse. Du får her et stilrent badeværelse med masser af personlighed.

Få inspiration til møbler i farver »

Hvidt i hvidt

Er du også en af dem der rigtig godt kan lide hvid? Ja, det er ikke så mærkeligt. Hvid er nemlig den kulør som reflekterer lyset allerbedst, og vi har alle brug for meget lys.

I din badeværelsesrenovering kan du sagtens indrette med hvide vægge og hvide badeværelsesmøbler. Den hvide farve kan nemlig også skabe en hyggelig stemning og få et badeværelse ti at os af god atmosfære. Det er blot vigtigt, at de farver du “tilsætter” i form af tilbehør og urtepotter har milde, varme farver og overflader der ikke er for stilrene som plastik og stål.

Få inspiration til stilarten »

Prisniveau luksus »Prisniveau comfort »Prisniveau basic »

Tone i tone

Du kan også indrette med farver i samme nuancer, når du er i gang med din badeværelsesrenovering. Det giver et gennemført, eksklusivt og samtidigt roligt udtryk, når du både holder væggene og dine badeværelsesmøbler i en tone i tone palette. Denne luksuriøse effekt af tone i tone paletter har også en evne til at få små områder til at virke større.

Har du en yndlingsfarve som går igennem hele din boligindretning, så kan du med vores badeværelsesmøbler få præcis den farvenuance du ønsker.

Indretningen er iøjnefaldende, finurlig og skiller sig ud på den lidt trendy måde – og så tiltrækker den også opmærksomhed fra dine gæster.

Vintage

Vintage indretningen anses generelt for at være de stilarter af møbler og tilbehør der kommer fra før 1970’erne. For at skabe den romantiske og funktionelle retroindretning, uden at den virker forældet, er det vigtigt, at der er en naturlig balance mellem vintage og moderne elementer. Ved at bringe organiske former ind i rummet fx med spejlet eller gennem buede fronter på skabene gøres vintage stilen ekstra feminin og dekorativ.

Ved at kombinere disse elementer fra fortiden med nye designelementer giver det dig muligheden for at bringe fortiden tilbage til indretningen og samtidig give hjemmet en personlig, dekorativ og tidløs indretningsstil.

Se mere her »

Urban

Urban er den forholdsvis maskuline og minimalistiske indretningsstil, men samtidig er den også personlig og stemningsfuld. Farverne holdes ofte i de køligere nuancer som grå, hvid, sort og brun, som dog gerne kombineres med enkelte farverige elementer. Hvis du kombinerer det med store grønne planter og kaktusser og skabes et Urban Green miljø.

Rene stringente linjer og funktionelle ting er også nogle af nøgleordene i denne stil, så her indrettes med lækkert design, solidt håndværk og funktionalitet. Det vil sige at selv en cykel kan bruges som dekorationselement, da den har en funktion, og et stort TV ses også i denne stilart som en skulptur til væggen, da den også samtidig har en funktion.

Så når du går i gang med din badeværelsesrenovering i urban stilen, så kendetegnes indretningen ved den underspillede enkelthed med meget rå materialer og gerne med glas og naturmaterialer som træ.

Se mere her »

Classic

Den klassiske stil anvender enkle og rene linjer, som med fordel kan brydes af moderne detaljer. Så hvis du godt kan lide det sofistikerede, elegante og raffinerede, så er en klassisk stil perfekt, når du går i gang med din badeværelsesrenovering.

De klassiske dyder fra vores danske designtraditioner skinner igennem i hver enkelt detalje og skaber et elegant og tidløst look. Indretningsstilen skiller sig ud ved at være rummelig, varm, lys og i balance. Symmetri er også en vigtig faktor, så gentagelser hvor møbler og tilbehør står to og to, giver dig en god følelse af balance og proportion på badeværelset.

Se mere her »

Din egen boligstil

Det er sjældent, at din indretning er én bestemt type boligstil, og det er de små detaljer i rummet, som afslører din personlige stil og gør det til netop dit. Og der findes jo intet som er rigtigt og forkert, når det kommer til badeværelsesrenovering og indretning.

Dit helt personlige og funktionelle badeværelse skabes ved at mixe og matche mellem de forskellige stilarter. Her er det vigtigt, at du indretter med kontraster, hvilket vil sige at du sætter noget sammen der ”ikke passer sammen”. Det kan være træ der kombineres med stål eller plastik og den kantede form der kombineres med de organiske former osv.

Det gælder om at tænke ud af boksen og finde modet frem, når du tager fat på din badeværelsesrenovering.