Nyt badeværelse – Sådan gør du

Du kender det måske godt. Du kommer ud på et koldt flisegulv hver morgen og bliver mindet om, at tiden er inde til et nyt badeværelse. Men fra tanke til handling kan der være langt, især hvis du er lidt usikker på, hvordan du egentlig skal gribe opgaven an. Jo større renovering og nødvendige ændringer, jo mere uoverskuelig synes opgaven at være. Men vi hjælper dig gerne med planlægningen af et nyt badeværelse og giver dig hermed gode ideer, tips og tricks til at hjælpe din drøm på vej.

Budget »Brug af badet »Opbevaring vs. bordplads »Skrå vægge »Plads til alle »Nye installationer »Find din stil »Mærk produkterne »Projektledelse »

Følgende guide indeholder alle de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig for at komme godt i mål med dit drømmebadeværelse:

Hvad koster et nyt badeværelse?

Allerførst er det vigtigt at finde ud af, hvor mange penge, du vil bruge på et nyt badeværelse. Tag banken med på råd og husk at tage højde for, at et byggeprojekt ofte bliver dyrere end forventet på grund af uforudsete udfordringer undervejs. Det er derfor en god idé at afsætte lidt ekstra i budgettet.

Synes du, det er svært at komme i gang og at overskue økonomien i projektet, er der rigtig god hjælp at hente i de professionelle badbutikker. Her får du god hjælp og vejledning til, hvordan du bedst griber opgaven an i forhold til budgettet samt inspiration og ideer til indretningen af et nyt badeværelse. Vi kan derfor anbefale, at du tager kontakt til en af vores mange forhandlere.

Find forhandler »

Hvad skal ændres fra dit gamle til dit nye bad?

Start gerne med at lave en liste over fordelene og ulemperne ved dit gamle badeværelse. Der er helt sikkert funktioner, som du ofte har haft lyst til at lave om, og løsninger, der har fungeret godt, som du ønsker at tage med til et nyt badeværelse.

Har du et gammelt badekar, som ingen bruger, kan du udskifte det med en bruseløsning og få mere plads i rummet til fx højskabe, sminkeplads eller figurspejl. Husk også at tænke placering af håndklædetørrer eller knagerækker i nærheden af vask og brus ind. Og hvad med toiletrulleholderen? Den er faktisk vigtig at finde en korrekt placering til.

Jo grundigere du har gjort dit forarbejde og lavet en udførlig liste, desto større er sandsynligheden for, at indretningskonsulenten i badbutikken kan hjælpe med at finde den perfekte løsning til dig og dine behov.

Kig ind i vores store inspirationsunivers og find inspiration til indretning af nyt badeværelse.

Se badeværelser inspiration »

Tænk plads og opbevaring ind i dit nye badeværelse

Når du skal vælge møbler til et nyt badeværelse, er det en god idé først at beslutte, hvordan du ønsker at anvende pladsen i rummet. Ønsker du en lang bordplade med plads til fx puslepude, er der mindre vægplads til højskabe og sideskabe til opbevaring af fx undertøj og håndklæder. I stedet kan du vælge ekstra høje vaskeskabe og udnytte vægpladsen under vasken.

Er rummet smalt, kan du prioritere gulvpladsen ved at vælge en smal vaskeløsning uden at gå ret meget på kompromis med bordpladsen. Har du brug for længere sammenhængende bordplads, er en asymmetrisk vaskeløsning et godt bud. Vælger du et spejlskab fremfor et spejl, kan du både spejle dig og udnytte vægpladsen til ekstra opbevaring.

Overvej nøje, hvilke ting du gerne vil opbevare i dit badeværelse og indret rummet derefter. Mangler du ekstra vægplads, er væggene over toilettet eller bag døren også gode til et højskab, overskab eller hylder.

Læs mere om plads til opbevaring »

Læs mere om bordplads »

Nyttige tips & tricks til badeværelser med skrå vægge

Skråvægge eller skæve vinkler, som du har været træt af i dit gamle badeværelse, behøver ikke at være en hindring for et lækkert nyt badeværelse. Med specialfremstillede bordpladeløsninger, asymmetriske vaske, runde spejle, svævehylder m.v. er der mange muligheder for at udnytte pladsen fuldt ud. Dette behøver slet ikke at koste en formue.

Læs mere om, hvordan du indretter rum med skrå vægge og skæve vinkler her:

Læs mere om skrå og skæve vægge »

Kun ét badeværelse til familien? Udnyt pladsen sådan

Har I kun ét badeværelse til hele familien? Så kan det godt betale sig at overveje, hvordan I bedst kan deles om et nyt badeværelse. Måske er en dobbeltvask en god løsning, så storebror og lillesøster kan blive klar til dagen samtidigt? Eller hvad med en asymmetrisk vask og bordpladeløsning, hvor mor kan lægge makeup, mens far barberer sig? Et langt spejl med en god belysning kan bruges af flere på én gang, når man tørrer hår og klæder sig på. Så find ud af familiens behov og prioriteter og indret et nyt badeværelse herefter. En vigtig ting at huske på er, at jeres behov ændrer sig i takt med, at familiens yngste bliver ældre. Så tænk også fremad.

Læs mere om at Øge effektiviteten »Læs mere om plads ved spejlet »

Kræver jeres nye bad nye installationer?

Når du kender dit budget og familiens behov og ønsker, er det nemmere at tage stilling til, hvad og hvor meget i et nyt badeværelse, du vil ændre. Jo mere du ændrer i de faste installationer, jo dyrere bliver det. Derfor kan du med fordel overveje, om du kan leve med rummets nuværende størrelse og opbygning, i stedet for at foretage dyre ændringer som at flytte en væg, afblænde et vindue eller ændre placering af faldstamme og vandinstallationer.

Det kan være svært at overskue, og derfor anbefaler vi, at du bruger en professionel rådgiver, når du skal planlægge nyt badeværelse. Her får du god hjælp og vejledning, hvad enten du skal lave store gennemgribende ændringer eller har brug for inspiration til, hvordan du med forskellige møbler og kreativ indretning kan få optimal udnyttelse af rummet som det er.

Læs mere om Rumstørrelser og form »

Find den rigtige stil til dit nye badeværelse

Når du har fået styr på alt det praktiske, er du klar til at finde ud af, hvilken stil du ønsker i et nyt badeværelse. Er du til klassisk, moderne eller romantisk stil - måske lidt af hvert eller noget helt fjerde? Søg inspiration på sociale medier, websites eller i diverse brochurer, så du kan finde din helt personlige stil. Vi har også et bud på, hvordan du kan finde frem til din personlige stil, så lad dig endelig inspirere.

Find din stil »

Mærk badeværelsesmøblerne inden du handler

Når stilen til et nyt badeværelse er fastlagt, kan du begynde at vælge fliser, sanitet, armaturer og møbler. Besøg nogle fysiske bad- og fliseudstillinger for at se, røre og mærke på produkterne. Specielt indenfor vores produktområder, som er møbler og brus, er der stor forskel på kvalitetsniveauet så det er vigtigt at mærke, hvordan produkterne er i brug.

Hos vores forhandlere får du også en god og professionel vejledning, så du vælger de rigtige produkter i den rigtige kvalitet og rammer dit budget bedst muligt. Mange badbutikker og showrooms tilbyder også at tegne dit badeværelse, så du kan planlægge et nyt badeværelse ned i mindste detalje.

Besøg en af vores egne udstillinger i Haderslev, Lyngby eller Vejle

Eller find din nærmeste Dansani forhandler her:

Find forhandler »

Regler for renovering af nyt badeværelse

Alt efter, hvor meget du ønsker at lave om i et nyt badeværelse, skal du tage stilling til, om du har brug for professionel hjælp. Husk, at der er klare regler for, hvad du selv må lave i vådrum, og disse bør du undersøge på forhånd, inden du går i gang. Samtidig skal tekniske ting gå op i en højere enhed, og her kan selv YouTube ikke hjælpe dig sikkert igennem. Derfor anbefaler vi, at du lader de professionelle håndværkere om alt arbejdet.

Alt afhængig af dit budget, kan du vælge om du selv skal stå for projektstyringen, eller om du ønsker professionel hjælp.

Professionel projektstyring

Ønsker du at overlade styringen til de professionelle håndværkere, kan du indhente tilbud på en totalentreprise, så ét firma står for hele projektet og således også har hele ansvaret. Fordelene er flere – du har kun én kontaktperson, du får aftalt pris til aftalt tid, og du kan slappe af og glæde dig til, at et lækkert, nyt badeværelse står klart til brug.

Dig selv som projektleder

Hvis du vælger selv at lede projekt ”nyt badeværelse”, skal du selv vælge de forskellige håndværkerfirmaer og styrer selv projektet igennem fra start til slut. Afregning sker med hvert enkelt firma. Det er vigtigt, at du bestiller håndværkerne i den rigtige rækkefølge, så du undgår, at arbejdet forsinkes unødigt og bliver dyrere for dig: VVS-installatøren lægger rør og gulvvarme, elektrikeren installerer el, mureren støber gulv, maleren pudser vægge osv. Indhent flere tilbud for at få den bedste pris.

 

Vi håber at du er blevet inspireret til at gå i gang med et nyt badeværelse. Hvis du vælger produkter fra Dansani må du meget gerne dele et billede af dit nye Dansani badeværelse på sociale medier med #mydansani, #dansanibathrooms eller #createyourpersonalspace